re:form

Mellringekyrkan är huvudman för Stiftelsen Arbetsutveckling Framtidstro som driver re:form.

re:forms syfte är att jobba med människor som på olika sätt står utanför arbetsmarknaden genom att vara med och skapa en väg för dem ut i arbetslivet. I vår verksamhet finns möjlighet till arbetsträning och praktik av olika slag. Vi bedriver bl.a en Second Hand-butik och Bilvård, men lokaler mitt emot Mellringekyrkan.

Vi samarbetar med bland annat Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten och Kriminalvården. Verksamheten drivs också i samarbete med Ge för livet och Evangeliska Frikyrkan.

Telefonnummer: 019-26 31 31

"Det var kärlek vid första ögonkastet"

Andréas Anderson (Medlem sedan 2001)

Minns du ditt första intryck av församlingen?

- Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag blev medbjuden till en ungdomssamling av en kompis som länge hade försökt få med mig till Mellringekyrkan. Jag var redan engagerad i en annan församling, så jag var inte på jakt efter någon ny gemenskap. Men så fort jag klev in genom dörrarna och möttes av den varma, kärleksfulla och välkomnande atmosfären, kände jag att jag hade hittat hem.

Varför är det viktigt för dig att tillhöra en församling?

- Församlingen är Kristi Kropp. Den består av en massa olika kroppsdelar (alltså individer) som behöver varandra för att växa, utvecklas och beröra människor med Guds kärlek. Ett ensamt träd blåser lätt omkull, men när det omges av andra träd står det fast i livets stormar.

Vilka, tycker du, är Mellringekyrkans styrkor?

- Församlingen präglas av en öppen och välkomnande atmosfär som får människor att känna sig sedda och uppskattade. Det finns en stark och ärlig längtan att lära känna Jesus bättre och att följa Honom i vardagen. Och det ges stort utrymme för att möta Gud och uttrycka sin kärlek till Honom i bön, lovsång och undervisning/förkunnelse.