28 nov måndag

HOPPET

Vi går in i adventstider. För många är november bara en mörk och regnig månad vi bara måste igenom. Men november påminner oss om hoppet. Mitt i det mörka och tråkiga får vi hoppas och vänta på advent. När advent kommer får vi tända ljus i alla fönster och rum. Advent handlar om väntan på han som ska komma. Advent talar om hoppet, det sanna hoppet som kommer till oss i ett litet men mäktigt barn. Julen är den viktigaste födelsedagen på året att fira.

Adventsstjärnor och ljus påminner om det sanna ljuset som kom till vår värld. Julens budskap är alltid aktuellt och sant. Vi behöver ljuset som leder oss. Vi behöver ett sant hopp att förlita oss på. Detta hopp är något mer än det vi i vardagstal använder när vi säger "jag hoppas...". Det är inte ett hopp utifrån vår egen styrka och förmåga utan utifrån Guds kraft och karaktär.

Paulus ber för församlingen i Efesos: ”Må han ge ert inre öga ljus, så att ni kan se vilket hopp han har kallat oss till...” (Ef.1:18). Guds hopp handlar om att se Guds plan, Guds kraft, Guds väg genom det som för våra mänskliga ögon kan verka hopplöst, omöjligt och mörkt. I novembers mörker vet vi att advent kommer med ljus och att våren kommer längre fram, det ger oss uthållighet. Låt november och advent få bli en påminnelse om det verkliga hoppet i Jesus Kristus. Han kommer att verka. Han kommer att styrka och bära genom allt vi möter. Han kommer också att komma tillbaka en dag.

”Det folk som vandrar i mörkret  ser ett stort ljus, över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram. Ty ett barn har fötts, en son är oss given. Väldet är lagt på hans axlar, och detta är hans namn: Allvis härskare, Gudomlig hjälte, Evig fader, Fredsfurste.” (Jes.9:2,6)

Med önskan om en fridfull jul och ett välsignat 2017!

Av Angeline  Leetmaa

Pastor och föreståndare