5 apr torsdag

En andlig vardag

"Men ni ska få kraft när den heliga anden kommer över er, och ni skall vittna om mig i Jerusalem och i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns." När han hade sagt detta såg de hur han lyftes upp i höjden, och ett moln tog honom ur deras åsyn. Medan de såg mot himlen dit han steg upp stod plötsligt två män i vita kläder bredvid dem. "Galileer", sade de, "varför står ni och ser mot himlen? Denna Jesus som har blivit upptagen från er till himlen skall komma tillbaka just så som ni har sett honom fara upp till himlen." (Apg 2: 8-11)

Vi går nu in i vårmånaderna, fullt med röda dagar. Vi firar bl.a. Kristi himmelsfärd och Pingstdagen. Viktiga händelserna som följer på påsken som vi just lämnat bakom oss. Jesus dog, uppstod och återvände till himlen för att vi skulle få den helige Anden. Jesus ska också en dag komma tillbaka för att hämta oss hem!

Dessa röda dagar i almanackan har ett budskap till oss idag, rakt in i vår vardag. De vill hjälpa oss att lyfta blicken och perspektivet. När vi cyklar till och från jobbet, diskar, tvättar, hämtar barn, möter en vän på ett café, stressar inför svåra uppgifter på arbetet, brottas med relationer, när vi tjänar i någon uppgift i kyrkan eller ligger på soffan och tittar på en film har vi den helige Ande i våra hjärtan.

Var vi än är och vad vi än möter så är Gud intresserad av att få vara en del i det. Han älskar oss och vill med sin ande påminna oss om sanningen om vilka vi är och vem Han är. Han vill hjälpa oss att fatta beslut som för oss i rätt riktning, mot ett högre mål. Han har i kärlek gett oss sitt ord och sin ande till vägledning. Men det pågår en ständig kamp. Vi möts av frestelser varje dag. I Guds ord och med den helige Ande får vi hämta kraft till att leva ett annorlunda liv fyllt av Guds ande.

"Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd." (Joh. 9:10)

Tappa inte modet. Lyft blicken. Du är inte ensam.

Av Angeline  Leetmaa

Pastor och föreståndare