20 jun torsdag

Hopp om blomning

Så här i början av juni har grönskan exploderat. Växter, träd och buskar står i full blom. Fantastiskt vackert. Om man tittar på ett äppelträd, så blommar det för fullt nu och vi vet att till hösten kommer frukten. Men, om vi tänker tillbaka till januari så såg inte samma träd så levande ut. Då var det grått, kalt och tråkigt. Det är lätt att glömma så här i juni.

Vi kan inte döma ett träd för hur det ser ut i januari, men vi kan se potentialen och hoppas på blomning. Samma är det med oss människor. Vi är alla skapade till Guds avbild med potential nedlagd i oss att blomma och bära frukt. Jag hör ofta berättelser om människor som aldrig fått höra att de är värdefulla och älskade. De har bara fått höra att de är hopplösa och dåliga, som träd i januari. Om en människa får höra en lögn tillräckligt många gånger blir det till en ”sanning” – ”Jag är nog ett hopplöst fall”, ”Jag kommer aldrig kunna blomma”.

För Gud finns inga hopplösa fall eller värdelösa människor. Vi är alla skapade värdefulla. Men livet kan gå hårt åt oss och få oss att tappa hoppet om oss själva. En människa behöver uppmuntran och kärlek för att blomma och bära frukt. Det finns hopp. Det finns en Gud som älskar dig. Som har skapat dig precis som du är. En Gud som lagt ner frön i dig som väntar på att få blomma ut och välsigna andra. Våga närma dig Gud och lyssna till sanningen om vem han är och vem du är i honom.

Du är alltid älskad, aldrig ensam och skapad för stora ting. Låt oss också se och uppmuntra varandra utifrån denna sanning. 

En glad, varm och vacker sommar önskar jag dig, du högt älskade, värdefulla medmänniska.

 

 

Av Angeline  Leetmaa

Pastor och föreståndare

073-521 07 20
angeline.leetmaa@mellringekyrkan.se