13 aug tisdag

Levande genom Kristus

"Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de goda gärningar som Gud från början har bestämt oss till" (Ef. 9Ä10).

Sommaren går mot sitt slut och hösten närmar sig. Under sommarmånaderna dras tempot för de flesta ner lite men samtidigt så fortsätter livet med allt vad det innebär. Det finns så många röster som vill säga hur vi bör tänka och leva. Som kristna står vi på Guds eviga, oföränderliga ord, som lär oss vilka vi är och ger oss en grund att leva utifrån.

Vi börjar denna höst i Efesierbrevet. Ett gammalt brev men med ett högaktuellt budskap. Brevet talar om vår identitet i Kristus. I en tid då identitetsbegreppet är oerhört omdiskuterat och många människor brottas och kämpar med vilka de är, så har detta brev goda nyheter. Alla människor behöver någon att spegla sig mot för att hitta sin identitet. Genom Jesus Kristus erbjuder Gud oss den spegeln, så att vi i honom kan bli fria, förlåtna och hitta vår sanna identitet. Skapade till Guds avbild. Älskade av honom till att leva ett liv i frihet.

Efesierbrevet undervisar om vad Jesus gjort och hur det sätter oss fria. Alla människor är kallade att ta emot Guds nåd och bli ett Guds barn.

Efesierbrevet fortsätter att undervisa och ge oss riktlinjer för hur vi genom Guds nåd kan leva våra liv, värdigt den nåd som Herren gett oss. I en tid då allt är tillåtet, alla gränser suddats ut och sanning är något relativt, har Efesierbrevet goda nyheter till oss. Ramar och gränser skapar trygghet. Gud har gett oss ramar inom vilka vi kan leva verkligt fria. Sann frihet finns bara i Kristus. Vi behöver någon att följa, någon att ta rygg på. Som Guds barn har vi en "storebror" att ta rygg på: Jesus Kristus, vår Herre.

Jag vill uppmuntra dig att läsa Efesierbrevet. Ta till dig budskapet. Ta emot Guds nåd. Lev i hans nåd för att ära honom! Du är aldrig ensam, alltid älskad och skapad för stora ting.

En välsignad höst önskar jag dig.

Av Angeline  Leetmaa

Pastor och föreståndare

073-521 07 20
angeline.leetmaa@mellringekyrkan.se